СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ - ВРАЦА

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ - ВРАЦА

ул. Генерал Леонов 37
Враца,
България
23.5544291
43.2013105
UserLikes
Име: СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ - ВРАЦА
Адрес: Враца, ул. Генерал Леонов 37
Телефони: text to image
Уеб сайт: http://www.hristobotev.org
E-mail: text to image
Отрасъл: Средно професионално образование и обучение
Дейност:

Средно общообразователно училище

Ключови думи: средно общообразователно училище, христо ботев, учебно заведение, враца, природоматематическата гимназия

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ - ВРАЦА

За нас

На 15.10.2013г. се проведе образователната игра Експедиция. Организатори на инициативата бяха Регионален исторически музей и Община Враца, а мероприятието бе част от проекта Патриотична програма. Участие от нашето училище взеха седмокласниците от VII А клас - Велимира, Борислава и Цветелина и от VII В клас – Николай, Александър и Георги. Сформираните отбори бяха представители на 6 училища от града. Регламентът предвиждаше откриването на 10 културно-исторически обекта, за които учениците трябваше да знаят достатъчно информация и това  да им помогне в отгатването на въпросите - загадки и достигането до всяка един от забележителностите на града. Без колебание нашият отбор Христо Ботев успя да се справи с предизвикателството и да открие местонахождението на РИМ – Враца, плочката от Градешница, съкровището от Могиланската могила, паркът Могиланска могила, Рогозенското съкровище, Куртпашовата кула и кулата на Мешчиите, бившата Ески джамия, къщите на Димитраки Хаджитошев и на скулптура Андрей Николов. Ръководството на училището и тяхната учителка Малина Тодорова благодарят на младите ботевци, които се представиха достойно и бяха наградени с грамоти.

Ники, почивай в мир !Със заповед на директора 14. октомври, понеделник, е обявен за ден на траур в училище.

5. октомври - Ден на учителя2013/2014Честит празник на всички, които обичаме момента, в който се изправяме пред нашите ученици!Поклон пред колегите, които се вълнуват всеки учебен час повече от три десетилетия!

Откриване на учебната година 2013/2014 Медиите за нас На нашето училище е предопределено да носи товара на времето, да създава традиции, да диктува модата в просветното и образователно дело близо две столетия. Този модерен дворец на образованието, както сподели и министър Сергей Игнатов при посещението си при нас, е уникален и неповторим, единствен на територията на България. Добре дошли в пожеланото от Вас средно общообразователно  училище. Бъдете Ботевци и то ще стане любима територия за образование и щастливо осмислен младежки живот! Надеждите ни за новата учебна година са свързани с издигането и опазването на авторитета на СОУ Христо Ботев - Враца с постиженията в образователно-възпитателния процес. Обещаваме да опазим и надминем очакванията и Вашите надежди, драги родители и ученици, за модерно образование, уютна и здравословна среда и психоклимат в нашето училище. Да е спорна и успешна новата учебна година! На добър час, наше родно училище - училище с богато минало и проспериращо бъдеще! Думите са от приветствието на директора на училището - г-н Виктор Кръстев по случай откриването на новата учебна 2013/2014 година. Произнесе ги на вълнуващо тържество, с неповторима украса, пред хиляди ученици, учители, родители и гости.





 

Открийте ни в Google+